Oplevelser i området

Området omkring Tornby Strand Camping byder på mange muligheder for oplevelser. Lige uden for pladsen ligger den dejlige nordjyske natur, med Vesterhavet og stranden for enden af vejen. Der er mange muligheder for forlystelser, særværdigheder, hyggelige byer, og mange arrangementer i denne del af toppen af Danmark. Der er kun 40-45 min. kørsel til Skagen, Fårup sommerland eller Aalborg. Vi har samlet nogle af områdets muligheder her:

m

Oplevelser i området

Området omkring Tornby Strand Camping byder på mange muligheder for oplevelser. Lige uden for pladsen ligger den dejlige nordjyske natur, med Vesterhavet og stranden for enden af vejen. Der er mange muligheder for forlystelser, særværdigheder, hyggelige byer, og mange arrangementer i denne del af toppen af Danmark. Der er kun 40-45 min. kørsel til Skagen, Fårup sommerland eller Aalborg. Vi har samlet nogle af områdets muligheder her:

m

Nordsøen Oceanarium

Tornby strand camping nordsøen oceanium største attraktion nordjyllandNordsøen Oceanarium er altid en stor oplevelse. Kun 6 km fra campingpladsen ligger Nordeuropas største akvarium. Her kan du opleve imponerende akvarier og lære om Nordsøen. 5 store og mere end 40 mindre akvarier, 70 fiskearter og masser af interaktive oplevelser er, hvad du kan opleve.
Nordsøen Oceanarium er nemlig ikke blot et akvarium men også et oplevelses og viden center.
Køb billetter med rabat på i informationen på campingpladsen. www.nordsoenoceanarium.dk

Fun Park Hirtshals

Fun park Hirtshals natur i nordjyllandEr du vild med dyr ? ……… I gåafstand ca. 1,5 km fra campingpladsen ligger et eldorado for dyreelskere. Fun Parken er et 33 tønder land besøgslandbrug, beliggende i alsidig nordjysk natur, med bl.a. skov og klit.

Her kan opleves 425 dyr fordelt på 65 forskellige dyr arter og fugle under frie forhold, samt masser af legeaktiviteter, fri, minigolf, bueskydning, luftbøsseskydning, ja parken er et besøg værd.     https://www.funparkhirtshals.dk/

Tornby Strand

Danmarks bedste badestrand tornby strand camping hirtshalsTornby Strand ligger for enden af vejen. Stranden er blandt de bedste badestrande langs Vesterhavet.

Her er livredder i sommerperioden. Kast dig i bølgerne og tag solbad på stranden eller i klitterne. Det er tilladt at køre på stranden. Der findes bilfri områder. Der er en gang om året strandfest ved stranden.

På Tornby strand kan du i sommermånederne opleve den gamle redningsbåd fra Tornby bjergerlav i vandet. Hvis du er heldig kan du komme med ud at sejle.

Børglum Kloster

Børglum kloster løkkenBesøg stedet hvor julekalenderen om Stygge Krumpen er optaget. Hør alle de grusomme historier om Stygge Krumpen der i middelalderen huserede på Børglum. Der er skiftende udstillinger og det er altid spændende at besøge klosteret med kirken og fangekælder.

I December er der julemarked på Børglum kloster

www.boerglumkloster.dk

Rollespil i Tornby

Rollespil i Tornby Klitplantage Yxenskoven vikingemarkedYxenskovens hemmelighed er et såkaldt ”low magic” fantasy live rollespil. Spillet foregår i den lille landsby Yxengaard der ligger i Yxenskoven. Byen er befolket af Nordboer og Sidianere. Nordboerne kan sammenlignes med vikinger og Sidianerne læner sig meget op af de kristne korsriddere. Dvs. at spillet foregår i en tid der til forveksling ligner brydningstiden imellem asetro…
mere: yxenskoven.dk

Hirtshals Fyr

Hirtshals Fyr og bunker museum 10. batteri ferie i Nordjylland

Der er skiftende udstillinger i fyret. Du kan komme op i fyret og opleve den enestående udsigt fra toppen. Når man står på Fyrets top, er man 62 meter over havet, hvorfra man har en storslået udsigt over havet, kysten og landet.
Fyret er stadig i drift, og set med nutidens øjne et imponerende bygningsværk.
Der er mulighed for at bruge “madpakkerummet” på Fyret for at få midlertidigt tag over hovedet, såfremt vejret driller. Der er åbent i de lyse timer.

Åbningstider ses på www.hirtshals-fyr.dk

Bunkermuseum 10. batteri

10. batteri tyske bunkers i danmark vestkysten atlantvolden DK’s eneste udgravede komplette tyske forsvarsanlæg fra 2. Verdenskrig, der er åben for publikum.
Området der siden 1994 er blevet fritlagt, har bl.a. 3.5 km løbegrave der forbinder 70 lokaliteter som f.eks. mandskabsbunkere, kanonstillinger, ammunitionsbunkere og udstilling i en officersbunker.

www.bunkermuseethirtshals.dk

Tornby Gl. Købmandsgård

Tornby gamle købmandsgård Hirtshals vendsyssel historieTornby gamle Købmandsgaard er en selvejende institution som et samarbejde mellem 10 Tornby-foreninger og ca. 70 frivillige medhjælpere. Gården – en 200 år gammel skudehandlergård nær Tornby Strand er ved at blive renoveret og indrettet til besøgssted for egnens beboere og feriefolk.

www.tornbygk.dk

Tornby Klitplantage

Naturen i nordjylland ferie i vendsysselTornby Plantage (548 ha) er en højtbeliggende, vindudsat vestkystplantage 4 km syd for Hirtshals. Bevoksnings grænsen mod havet følger en 15-25 m høj, tidligere havskrænt, der er gennembrudt af talrige dybt nedskårne ådale. Neden for skrænten befinder man sig på hævet stenalder-havbund, som i et 300 m bredt bælte er dækket af frodig grønsværklit med en front af hvide havklitter.
www.naturstyrelsen.dk

Rubjerg knude fyr…

Rubjerg knude fyr flyttet Lønstrup løkken murermester KjeldDer er et besøg værd hver gang man besøger Nordjylland at se Rubjerg knude fyr. Fyret står på skrænten til Nordsøen og klitten der rejser sig op bag fyret. Naturen ændre på kysten hvert år og der er ikke mage år tilbage før det styrter i havet. Campingferie ved vestkysten er rig på naturoplevelser.

For at bevare fyret blev det i efteråret 2019 flyttet 70 meter længere ind i landet. www.rubjergfyr.dk

Herregården Odden

Herregården odden og jf villumsen samlingen kunst i nordjyllandHerregården kendes fra arkivalier allerede  omkring 1370, og anlægget fik antagelig sin nuværende udformning  med to store huse af sten i midten af 1400-tallet. De var beskyttet af voldgrave på tre sider og en sø mod nord, heraf navnet Odden.

På Odden befinder der sig også den store samling med malerier af maleren J.F. Villumsen
www.jfwillumsenodden.dk

Ørnereservatat

Eagel world ørnereservatet i tuen skagenOPLEV HIMMELRUMMETS KONGER
Du kan gyse over de benhårde og stolte majestæter på Ørnereservatet®, hvor deres fascinerende jagt teknikker præsenteres for publikum…

Der er daglige opvisninger på reservatet. Der er udstilling og du kan opleve og se hvordan ørnene de kan trænes til jagt.
www.eagleworld.dk

Fårup Sommerland

Fårup sommerland helt ude i skoven Der er kun 45 km til Fårup sommerland. Helt ude i skoven ligger Danmarks store forlystelsespark. Når indgangen er betalt er de fleste forlystelser gratis.

www.faarupsommerland.dk

Hirtshals museum

Vendsyssel historiske museum Hirtshals museumVendsyssel Historiske Museums afdeling i Hirtshals er indrettet i et fiskerhjem bygget af kampesten i 1880. Stuehuset, rekonstrueret som interiør anno 1915, viser hvordan en fiskerfamilie levede på den tid.

Der er mange by vandringer som arrangeres af museet. Se mere på museets eller visit hirtshals hjemmeside.

www.vhm.dk

Kirker og Klostre

Kirker og klostre i NordjyllandEr du til historie og gamle bygninger, så tag på opdagelse i de mange gamle Kirker og Klostre i Nordjylland.

Du kan også få brochuren danske vejkirker i receptionen

www.toppenafdanmark.dk

Hirtshals

Hirtshals handel hav Færgebyen Hirtshals byder på mange kultur og turist arrangementer. Der er fiskefestival, musik under trappen og mange kunst udstillinger.

Der er gode indkøbs muligheder og mange butikker holder åbent hver dag hele året.

Ulriks ure

Også et musemu af den specielle slagsJa hvorfor ikke prøve at se et museum af en speciel slags. Tiden er gået gemmen tiderne og udvikling til dagens smartwatch var kun en fantasi i gamle dage. Kom og se ca. 1800 ure i Det Gamle Missions Hus i Hirtshals. Det ældste ur er fra 1777.

Her går tiden ikke i stå !

J.F. Vilumsen samlingen

J f villumsen samlingen På Herregården Odden huser de en stor udstilling af skitser, tegninger, malerier og keramiske ting udført af kunstneren J. F. Willumsen, der var elev på Kunstakademiet samt frekventerede Den Frie Malerskole, hvor han undervistes af bl.a. skagensmaleren P. S. Krøyer, Zahrtmann og Tuxen….

Uggerby å og Kanofart

Kanofart hvor er der udlejning af kanoer i nordjyllandDer er kanofart fra Uggerby og Sindal hvis du vil opleve åen fra vandsiden. I Uggerby å kan du også fiske. Der skal lokalt fisketegn til dette kan købes hos på turistkontoret i Hirtshals
www.uggerby-kanofart.dk

Tornby Bjerg

Tornby bjerg Vendsyssel ferie i NordjyllandTornby bjerg er en af Danmarks største bakker. “Bjerget” starter umiddelbart øst for jernbanen ved Gamle Landevej og stiger mod øst. Tæt på toppen er der 480 meter med 30 højdemeter og en gns.stigning på 6,3% (Bund: 32 m.o.h. Top: 83 m.o.h.)
Bjergvej, 9850 Hirtshals

Asdal hellige kilde

Hellige steder i Hirtshals NordjyllandI Lilleheden Klitplantage ikke langt fra Hirtshals finder man en af landets mange hellige kilder.

Den findes i naturskønne omgivelser, umiddelbart syd for den asfalterede skovvej, hvor Kjul å krydser vejen. Den ligger cirka 4 meter over åens niveau.

Hellehøj

HellehøjHellehøj (89 meter o. havet) er en gravhøj fra bronzealderen. Den er ca. 3.500 år gammel og er anlagt på en morænebakke fra istiden. Højen ligger på Rugtvedvej, Hirtshals. Udfordring på cykel da vejen stiger 40 højdemeter over en strækning på kun 1000 m.

Hellekisten i Horne

Hellekisten på Horne kirkegårdHellekisten på Horne Kirkegård var ukendt ind til 1939. I 1939 stødte man på en stenbygget grav på Horne Kirkegård, en såkaldt hellekiste.
Tilhører enkelgravtiden fra bondestenalderen 2800-2400 f. Kr.

Tornby Dyssen

Stendysse ved Tornby Nordjylland en del af vendsysselStendyssen er fra yngre stenalder. Den er ca. 4.000 år gammel. Jordhøjen over dyssen er bortgravet, og tilbage står fire bæresten med en stor dæksten over. Dyssen ligger ved Tornby Gl. Købmandsgård.

Kongestenen

Kongestenen ved Tornby bjergDen blev fundet ved markarbejde i 1992 på en mark, der skråner ned fra bjerget. Den måler 2,6 x 1,65 x 1,4 m og vejer formodentlig ca. 20 tons. Ifølge gamle oplysninger skulle tidligere have stået en sten på Tornby Bjerg med de samme mål. Denne kaldtes Kongestenen.

Asdal voldanlæg

Asdal voldanlæg Nordjyllands historieAsdal Voldanlæg (1300-tallet) forener stedet med en egen mystik. Asdal Voldanlæg er opstået ved, at man har gennemgravet et næs, Asbjerg, der strakte sig ud i Ådalen. I bunden af ådalen løber Kjul Å. Der er 3 dæmninger, som endnu kan ses. Asdal Voldanlæg forener stedet med en egen mystik. Med sine volde og grave

Cykelruter

Cykelruter i Nordjylland visit danmarkVestkystruten går forbi Tornby Camping. ruten strækker sig fra Tønder til Skagen. Der er en fin dagsrejse til Blokhus ca. 50 km. Strækningen Tornby til Skagen er 55 km.
Cykleruten går gennem en usædvanlig dejlig vestkystnatur i Tornby Klitplantage i et landskab præget af store vandreklitter afbrudt af mellemliggende sletter og med en både særpræget og frodig planteverden.

Mere: www.visitdenmark.com

Stygge Krumpen

Stygge krumpen en skrækhistorie fra VendsysselBørglum kloster og Stygge Krumpen hører sammen i den Nordjyske Hirsorie. Kun 20 minutter fra campingpladsen ligger Klosteret hvor julekalenderen om Stygge Krumpen er optaget. Tag på oplevelse i de mange udstillinger der er på klosteret og særudstillingen om julekalenderen.

www.boerglumkloster.dk

Fårup Sommerland

Fårup sommerland helt ude i skovenDanmarks bedste sommerland. Helt ude i skoven ligger kun ca 40-45 minutters kørsel fra campingpladsen. Her er stort vandland og mange fornøjelser for hele familien. Du kan købe billetter i receptionen på campingpladsen… så kan du springe køen over ved indkørslen.

www.faarupsommerland.dk

Skagen

Skagen grenen og skagenmalerne toppen af danmarkKun 40 min. kørsel til Skagen. Besøg Danmarks nordligste punkt med alt hvad der hører med. Ankers Museum og de andre Skagenmalere, Grenen, Sandormen, Skagen havn, Skagenfestival.

Skagen er Danmarks nordligste punkt her kan du stå med et ben i hvert hav.

Mårup Kirke

Mårup kirke en del af vendsyssels historieMårup kirke ligger på skrænten til Vesterhavets kræfter. Kirken er fjernet og i dag står kun sokkel og noget af kirkegården tilbage. Besøg stedet og se hvordan havet tager stykke for stykke af landet.

Den tilsandede kirke

Skagen den tilsandede kirke Lige før du når Skagen ligger den tilsandede kirke. Der er kun tårnet tilbage af kirken oplev hvordan sandflugten har været voldsom og dækket meget landet. Et godt sted at tage på udflugt.

Hjørring

Hjørring handelVendsyssels store handelsby. Masser af indkøbs muligheder, Indkøbscenter metropolen, hyggelig gågade, mange spisesteder, Historisk museum, kunstmuseum og andre kulturoplevelser og begivenheder.

Golfbaner

Der er aldrig langt til en ny golfbane i Nordjylland. Golfbaner i den enestående Nordjyske natur. Se golfbaner i Nordjylland:

www.tornbystrand.dk

Indkøb

Indkøb

I Hirtshals findes de fleste special butikker og supermarkeder, Netto, Fakta, Superbrugsen, Aldi, Rema 1000, Spar. Der er en hyggelig gågade og mange spisesteder. Vil du til større by er der kun 12 km til Hjørring og 40 minutter ti Aalborg.

På campingpladsen har vi en lille butik med morgenbrød og det du lige mangler.

Geocaching

Tag på skattejagt i den Nordjyske natur og byer. Når du tager på geocatching oplever du altid nye steder og spændende nye steder og viden. www.geocaching.dk